Konservative bakker op om 2G-iblandingskrav

– Det bliver nødvendigt, at vi sætter et krav til hvor stor en procentdel, man skal blande i benzinen. Vi skal tage den grønne omstilling alvorligt og være first movers i Danmark. Sådan sagde den konservative leder Søren Pape Poulsen til DR, da han mandag den 8. februar besøgte Maabjerg Energy Concept (MEC).

Foto: Jens Bach

Flere partiledere og ministre har været forbi Maabjerg Energy Concept i Holstebro og alle har været positive over for projektet. Den konservative leder Søren Pape Poulsen var da heller ikke nogen undtagelse i forbindelse med sit besøg mandag:

Det her er et fantastisk godt projekt, sagde han til TV Midtvest.

Søren Pape Poulsen er derfor klar til at bakke op om et krav om iblanding af 2G-bioethanol i benzin:

Jeg synes, at vi nu er ved at være så tæt på, at tiden må være til, at vi som politiske partier melder ud præcist, hvor vi står i den her sag, og jeg kan jo sige, at vi fra de konservative bakker op.

Partilederen fremhæver ikke blot muligheden for at være firstmover på en teknologi, der skal sikre den grønne omstilling – også jobskabelsen ligger ham på sinde. Det siger han til DR Nyheder:

Jeg synes, at det er enormt vigtigt, at vi kan skabe 1.000 varige arbejdspladser i et område af landet, som folk taler om som om, at her kommer tingene ikke af sig selv.

Læs mere

Pape bakker op om bioethanol: Vi kan ikke ignorere 1000 arbejdspladser

Pape besøger Maabjerg Energy