Seminar om bioplast og cirkulær økonomi trak fulde huse

Den 23. november holdt BioRefining Alliance og Nordisk Bioplastforening et seminar om bioplast og cirkulær økonomi. Der var deltagere fra både Sverige og Danmark – producenter, aftagere, forbrugere, forskere og politikeren Ida Auken.

Foto: Søren Winsløw.

Interessen for at deltage i seminaret Bioplast – og cirkulær økonomi var stor. Over 110 deltagere havde tilmeldt sig arrangementet, der blev holdt i Mogens Dahl Koncertsal i København.

Undervejs fik deltagerne indsigt i de forskellige typer af bioplast og produkter. For bioplast er ikke bare bioplast. Mange tror, at bioplast altid er bionedbrydeligt, men det er langt fra tilfældet. Ofte er bioplast en erstatning for almindelig fossilbaseret plast og det skal derfor have de samme egenskaber – herunder langtidsholdbarhed.

Louisa Raith fra Coop Danmark kunne fortælle, at man i Coop vil satse mere på bioplast. Læs artikel om hendes oplæg

Mens Ida Auken (RV) satte fokus på politiske strategier, der kunne understøtte en udvikling inden for bioplast og cirkulær økonomi. Læs artikel om Ida Aukens oplæg

Ordstyrer Julie Søgaard opfordrede deltagerne til at tweete undervejs med #bioplast. Disse tweets kan man se i denne storify fra dagen. Nederst på siden kan man desuden se udvalgte billeder fra seminaret.

Oplæg fra seminaret

Niels Henriksen, DONG Energy og REnescience